Vriendenloterij vervult hartenwens Ella uit Spijkenisse

VriendenLoterij vervult hartenwens Ella uit Spijkenisse
Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Ella Ameling-van de Winden uit Spijkenisse. Korfbalvereniging Nikantes deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een televisie waarop Ella de wedstrijden van haar favoriete voetbalclub Feyenoord kan volgen. Enrico Stout, secretaris bij kv Nikantes: “Op haar achtste begon Ella met korfballen bij onze vereniging. Vanaf haar 16e moest zij hier mee stoppen omdat zij enorm last kreeg van haar knie. Inmiddels speelt ook haar zoon Tim in het Nikantes D1 jeugdteam. Nadat Ella haar actieve korfbalcarrière moest beëindigen, is zij een bevlogen vrijwilliger geworden bij kv Nikantes. Zo heeft zij bijna tien jaar training gegeven aan de jeugd, was zij verantwoordelijk voor het jeugdwedstrijdsecretariaat en gaat zij al 25 jaar lang mee op het Nikantes jeugdkamp. Kortom, een echte aanwinst voor onze club. Daarom zijn we verheugd dat we Ella via het VriendenFonds in het zonnetje kunnen zetten en haar een breedbeeld televisie cadeau mogen doen. Ella Ameling-van de Winden: “Ik was zeer vereerd toen de club mij de cheque overhandigde en ook totaal verbaast. Erg leuk om zo’n prijs in ontvangst te mogen nemen.”

VriendenFonds vervult hartenwensen
Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Fotobijschrift:
De hartenwens van Ella Ameling-van de Winden uit Spijkenisse gaat in vervulling dankzij een aanvraag van korfbalvereniging Nikantes bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.
Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 500.000 huishoudens mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 730 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.
De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl

Meespelen voor Nikantes en voor jezelf
Ga naar deze link om mee te doen met de Vriendenloterij en mee te spelen voor Nikantes. De vereniging ontvangt gegarandeerd de helft van jouw inleg:
https://www.vriendenloterij.nl/web/Meespelen.htm?beni=135332