Werkstuk & Spreekbeurt

Als jij van plan bent om een werkstuk te maken of een spreekbeurt te houden over korfbal en Nikantes, dan zijn wij daar natuurlijk blij mee. Wij kunnen je voorzien van informatie. Van Nikantes krijg je allerlei leuke dingen om uit te delen aan je klasgenoten, of leuke dingen om bij je werkstuk te plakken. Als je een korf of een bal mee wilt nemen naar de klas, kan dat natuurlijk ook. Graag horen wij hoeveel kinderen je in je klas hebt als je een spreekbeurt gaat houden. Neem in alle gevallen contact op met Enrico Stout (enrico.stout@upcmail.nl, 06-10747638).


Hieronder nog een aantal tips voor het maken van een Spreekbeurt of Werkstuk

Tip 1
Als je een spreekbeurt houdt en alleen maar staat te praten, wordt het al snel een beetje saai. Je kunt bijvoorbeeld een mand of een bal meenemen om op school te laten zien. Neem hiervoor contact op met Enrico. Je kunt je klasgenoten vragen of zij een keer mee komen trainen als zij het korfballen wel eens willen proberen.

Tip 2
Wat heb je zelf? Laat bijvoorbeeld je clubkostuum zien en de schoenen waar je op speelt. Laat een foto zien van je team (op het digibord) en misschien heb je wel een medaille gewonnen die je mee kunt nemen. Of maak een kort filmpje hoe jij een doorloper maakt (en scoort) wat je kunt laten zien (via het digibord). Vraag je vader of moeder even of ze het willen filmen. Je kunt dit dan bijvoorbeeld ook makkelijk op het digibord laten zien.

Tip 3
Neem in alle gevallen contact op met Enrico. Je krijgt sowieso een aantal leuke Nikantes hebbedingetjes om uit te delen aan al je klasgenoten (bijvoorbeeld Nikantes pennen, Nikantes stickers of Nikantes linialen, al naar gelang er voorradig is). Geef even het aantal kinderen door dat in jouw klas zitten.

Tip 4
Kijk ook even op de pagina Historie Nikantes over hoe het korfballen in Hoogvliet is gegaan. Klik hier om er rechtstreeks naartoe te gaan.

Om je te helpen heeft het KNKV een online spreekbeurtpakket samengesteld. Het bestaat uit verschillende informatie over korfbal, plaatjes, en handige weetjes.

Veel succes met het houden van je spreekbeurt of het maken van je werkstuk!