VriendenLoterij steunt korfbalvereniging Nikantes met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor korfbalvereniging Nikantes! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Korfbalvereniging Nikantes gaat het geld gebruiken om de verenging te verduurzamen.
Jaco Meijboom, voorzitter korfbalvereniging Nikantes: “Deze bijdrage helpt ons verder met onze verduurzamingsplannen. Zo zouden we graag zonnepanelen op het dak van de kantine en ledverlichting op de Jeu de Boules baan willen installeren. We zijn als korfbal en jeu de boulesvereniging altijd bezig met en voor onze leden, maar zeker ook mét en vóór de wijk en de gemeente waarin we gevestigd zijn. Het feit dat de VriendenLoterij ons beloond met de titel Club van de week is voor ons een mooie stimulans om door te gaan. En het is een bevestiging dat we op de juiste manier in contact staan met onze omgeving.”
‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.
Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.