OOK NIKANTES OVERSTAG

Het Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam hebben besloten om een groot deel van de horecavoorzieningen in sporthallen in heel Rotterdam te sluiten. Voor Hoogvliet betekent dit dat de horecavoorziening in het MFC Boomgaardshoek en de horecavoorziening in het Sportgebouw Campus in Hoogvliet moesten gaan verdwijnen. Op doordeweekse dagen was de horeca al gesloten vanaf 01-01-2020. De Hoogvlietse verenigingen kregen echter wel de gelegenheid om deze horecavoorzieningen over te nemen. Veel enthousiasme voor overname onder de Hoogvlietse verenigingen was er echter niet. Sinds het voorjaar van 2020 is badmintonvereniging PBC de horecavoorziening gaan runnen in het MFC Boomgaardshoek. Uiteindelijk heeft het bestuur van Nikantes in juli 2020 besloten om de horecavoorziening in het Sportgebouw Campus over te gaan nemen van het Sportbedrijf Rotterdam. Voorzitter Jaco Meijboom: “Nikantes was niet erg enthousiast om de kantine van het Sportbedrijf Rotterdam over te nemen. Het betekent immers weer een extra belasting voor onze huidige vrijwilligers. Het alternatief dat wij zelf, onze gasten en van buitenaf komende scheidsrechters, beoordelaars en toeschouwers voor een gesloten kantine staan en alleen nog maar iets uit een apparaat kunnen nuttigen, is echter niet goed voor ons als vereniging zijnde. Het is niet goed voor de sfeer en de kans dat leden dan stoppen met korfballen was dan ook aanwezig geweest. Wij zien het nu als een nieuwe kans die ons wordt aangeboden om van de kantine in de Campus iets moois en eigens te gaan maken waardoor er hopelijk nog meer Hoogvlieters besluiten om bij ons te komen korfballen. Iedereen is van harte welkom om bij ons te komen sporten, zowel jeugd als ouderen. In juli 2020 hebben wij de gebruikersovereenkomst ondertekend om de horecavoorziening van het Sportbedrijf Rotterdam over te nemen. Nu zijn wij in de laatste fase gekomen om alle vergunningen goed te regelen voordat wij in november 2020 weer gebruik gaan maken van de Campus”. De jeugd vanaf 13 jaar gaat vanaf dinsdag 18-08-2020 weer trainen op de Botreep. De jeugd tot 13 jaar gaat weer starten vanaf dinsdag 25-08-2020. Het korfbalveldseizoen start in het eerste weekend van september. Het korfbalzaalseizoen start half november 2020. Vanaf dat moment zullen vrijwilligers van Nikantes de horecavoorziening in de Campus gaan runnen. Bij Nikantes kun je ook Jeu de Boulen (Petanque) op zondagmiddag, woensdagmiddag en donderdagavond zowel op de buitenbanen als op de binnenbanen in de Boulesdrome. Kijk voor de meest actuele tijden en contact informatie op www.nikantes.nl

Tekst bij de foto: Op donderdag 16-07-2020 ondertekenden het bestuur van Nikantes en het Sportbedrijf Rotterdam de Gebruikersovereenkomst om de horecavoorziening in het Sportgebouw Campus te Hoogvliet voor de komende 5 jaar te gaan overnemen.

Vlnr: Jaco Meijboom (voorzitter kv Nikantes), Ellen de Ridder (Productspecialist Binnensport, Sportbedrijf Rotterdam), Mohamed Tarraz (Locatiemanager, Sportbedrijf Rotterdam) en Enrico Stout (secretaris kv Nikantes).