Nikantes Schoolkorfbaltoernooi 2024 groot succes

Op woensdag 10-04-2024 organiseerde Korfbal en Jeu de Boules vereniging Nikantes uit Hoogvliet een groots opgezet Schoolkorfbaltoernooi. Bijna 200 kinderen deden hier aan mee van 6 verschillende basisscholen uit Hoogvliet. Kinderen van de volgende scholen deden mee: de Schakel, de Plevier, de Zalmplaat school, ’t Prisma, het Middelpunt en de Notenkraker.

In totaal deden er 26 teams mee die verdeeld waren over de poules voor de groepen 3 en 4, groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8. Het was goed toeven op het geheel vernieuwde sportcomplex aan de Botreep. Met een lekker zonnetje heeft iedereen goed genoten, zowel de kinderen, ouders en begeleiders. Nikantes heeft een nieuw kunstgrasveld gekregen en zelf gezorgd voor nieuwe dug outs, een nieuw elektronisch scorebord en nieuwe duurzame picknicktafels.

De kinderen kregen een flesje water en konden ook een gratis portie poffertjes halen bij de Food Truck van de Rotterdamse Poffer Chickies. Ook konden de kinderen knikkers raden die in een bak zaten. Uiteindelijk waren er 5 prijswinnaars die elk een Bol cadeaubon kregen ter waarde van € 20,00. Zij zaten het dichtst bij het juiste aantal dat in de bak zat: 1080 knikkers. De bonnen werden dankbaar in ontvangst genomen. De deelnemende kinderen kregen na afloop elk een mooie medaille uitgereikt. Uiteraard kregen ook de poulewinnaars een mooie beker die mee naar school kan als gewonnen trofee.

Hoogvlietse kinderen die graag een keer willen komen korfballen om te kijken of zij het leuk vinden, kunnen dit elke dinsdagavond en elke donderdagavond komen doen op de Botreep tussen 18.30-19.30 uur. Op zaterdagochtend worden de korfbalwedstrijden gespeeld. Je mag 4x gratis meedoen om te kijken of je de sport en Nikantes leuk vind. Kijk voor meer informatie ook op nikantes.nl.

Nikantes bedankt alle scholen, leerkrachten, ouders en vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van wederom een zeer leuk Schoolkorfbaltoernooi.

Totale uitslag van het Nikantes Schoolkorfbaltoernooi 2024:
Poule A (groep 3-4) Prisma A1
Poule B (groep 3-4) Prisma B2
Poule C (groep 5-6) Prisma C1
Poule D (groep 5-6) Prisma D1
Poule E (groep 5-6) Notenkraker E1
Poule F (groep 7-8) Zalmplaat F1
Poule G (groep 7-8) Prisma G1