Nikantes over de brug

Op zaterdag 10-11-2012 speelde Nikantes de openingswedstrijd van het zaalseizoen tegen Olympia. Deze streekderby was bijzonder want het was eveneens de 1e competitiewedstrijd in de nieuwe Sporthal Olympia die er overigens schitterend uitziet. De korfbal en handbal vereniging in Spijkenisse delen daar 1 nieuwe sporthal gelijk naast hun eigen buitencomplex. De kantine kan in de winter en in de zomer gebruikt worden. Andere gemeentes zouden daar nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Nikantes opende de wedstrijd zeer sterk en liep vrij snel uit naar 0-2. Daarna ging het scoren lastiger voor de Hoogvlietenaren en konden de Spijkenissers terug komen alhoewel dat ook niet zo makkelijk ging. De rust stand was 7-5. De 2e helft liet 2 ploegen zien die zeer sterk aan elkaar gewaagd waren en een scheidsrechter die soms wat rare beslissingen nam. Nikantes kon steeds bij blijven en maakt het Olympia dan ook erg lastig. In de laatste minuten van de 2e helft liep Olympia wat verder uit naar naar 15-10 maar Nikantes wist in de laatste minuut nog 2 treffers op het scorebord te zetten. Aanstaande zaterdag speelt Nikantes 1 om 17.10 uur thuis in sporthal Hoogvliet tegen het onbekende KIOS uit Nieuw Vennep.