Nikantes ontvangt cheque van AVR van € 1.700,00

Uit handen van Rick van de Poll (werknemer van de AVR en korfballer bij Nikantes) ontving Jaco Meijboom (voorzitter Nikantes) op zaterdag 24-04-2021 een cheque van maar liefst € 1.700,00.

“Wij zijn heel erg blij met deze cheque. Wij gaan dit bedrag inzetten voor onze verduurzamingsplannen. Het Nikantes bestuur is erg blij dat Rick ons in aanmerking heeft gebracht als goed doel voor de AVR Perfect Days. Het is voor ons een groot bedrag dat wij goed kunnen gebruiken”, zegt voorzitter Jaco Meijboom.

Rick werkt bij de AVR (Afval Verwerking Rotterdam) en zijn werkgever kent de actie de Perfect Days. Voor een dag zonder incidenten, storingen of andere wolkjes vertaalt de AVR Perfect Days zo’n periode zonder incidenten naar een geldbedrag voor het goede doel. Betrokken werknemers kunnen een goed doel in aanmerking brengen voor een mooi geldbedrag. Rick heeft Nikantes hiervoor opgegeven.

Nikantes zal dit mooie bedrag gaan gebruiken voor de grote verduurzamingsplannen die er zijn. Op korte termijn zal er een multifunctionele permanente terrasoverkapping gerealiseerd gaan worden. Hierdoor wordt de kantine verlengd met 13 bij 4 meter. Dat is erg handig, zeker na het Corona tijdperk als er steeds weer wat meer mogelijk is. Buiten is immers het nieuwe binnen, maar het is wel zo fijn als je enigszins droog kunt zitten en eventueel ook uit de zon. Uiteraard willen mensen wel graag in het prille voorjaarszonnetje of najaarszonnetje zitten. Dat kan dus met de flexibele terrasoverkapping van Nikantes. Deze zal vermoedelijk gerealiseerd gaan worden in de zomer van 2021.

Daarnaast is Nikantes bezig met het onderzoeken van het aanleggen van verwarming in de Jeu de Boules hal. Mogelijk wordt dit voor de winter van 2021 nog aangelegd.

Recentelijk heeft er een energiescan bij Nikantes plaatsgevonden door de Stichting Sportstroom. Nikantes is onderzocht op energiebesparende maatregelen, dit alles in het kader van de verduurzaming bij Nikantes. De energiescan en het begeleidingstraject voor Nikantes ter waarde van € 2.000,00 is mogelijk gemaakt door het Nationale Sportakkoord en beschikbaar gesteld door het NOC&NSF, KNKV en Rotterdam Sportsupport. Kort gezegd komt het erop neer dat er op de korte en langere termijn geïnvesteerd zal gaan worden in zonnepanelen, zonneboilers, luchtwarmtepomp en LED verlichting langs het kunstgrasveld. Dit alles zal veel geld gaan kosten waar Nikantes zelf voor zal moeten zorgen via subsidies, fondsen en sponsoring. De bijdrage van de AVR is dan ook een mooie start om al deze plannen mogelijk dus geheel of gedeeltelijk te kunnen gaan realiseren nu en in de nabije toekomst.

Nikantes is 1 van de 27 Sportplusverenigingen in Rotterdam. Dit betekent dat Nikantes een vitale en veilige sportvereniging is die van extra betekenis kan zijn voor de leden en voor de wijk. Zo organiseert Nikantes elk jaar een Schoolkorfbaltoernooi. Inclusie en diversiteit staan ook hoog in het vaandel bij Nikantes. Zo is er een Nikantes G team actief bij Nikantes. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen sporten in de Kangoeroe Klup. Het normale korfballen kun je doen van 6 tot 60 jaar en ouderen kunnen bij Nikantes tot hun 90e buiten bij mooi weer en binnen bij slecht weer in de Jeu de Boules hal sporten. De Jeu de Boules hal heeft Nikantes in april 2020 gerealiseerd. Nikantes heeft momenteel 150 korfballers en 100 Jeu de Boulers.

Nikantes heeft ook een beachcourt waarop jongeren (maar ook ouderen) in de zomer beachactiviteiten doen zoals beachvolleybal, footvolley, beachvoetbal, beachkorfbal en beachhandbal. Het beachcourt heeft Nikantes in 2017 gerealiseerd samen met volleybalvereniging YUM en met handbalvereniging ETC.

Tenslotte speelt voor de korfballers van Nikantes ook nog de vraag wanneer het huidige kunstgrasveld vervangen en vernieuwd zal gaan worden. Het speelveld van Nikantes is goedgekeurd tot en met 2023. Vermoedelijk zal binnen nu en 2 jaar ook het kunstgrasveld vernieuwd worden en wordt de nieuwe belijning van 40 meter bij 20 meter op het bestaande veld aangelegd en worden de potten vervangen. Het Sportbedrijf Rotterdam bepaalt wanneer dit zal gaan gebeuren. Momenteel worden ook andere kunstgrasvelden in Rotterdam vernieuwd bij Rotterdamse korfbalverenigingen. De kans is dan ook aanwezig dat Nikantes hiervoor eerdaags dan ook aan de beurt zal zijn.

Zoals het er nu naar uit ziet zal er weer een nieuwe korfbalcompetitie starten in september 2021 is recentelijk bekend geworden.

Voor meer informatie kijk op www.nikantes.nl