Nieuwe LED verlichting bij Nikantes

“Kunnen we ook verlichting krijgen op het Beachcourt?”, was een vraag van Wesley alweer een tijdje geleden. Het heeft even geduurd maar sinds 24-08-2022 is de oude conventionele verlichting van Nikantes vervangen door spiksplinternieuwe LED verlichting. Op het kunstgrasveld, op het grasveld en ook de lamp naar de buiten Jeu de Boules banen is na 17 jaar trouwe dienst vervangen door nieuwe Lumosa LED verlichting door Sportstroom. Als kers op de taart is er ook een extra LED lamp geplaatst naar het Beachcourt. Hierdoor heeft Nikantes nu ook de beschikking over goede verlichting op het Beachcourt.
Donderdag 25-08-2022 hebben de korfballers (selectie), Jeu de Boulers en de mogelijke beachers die er zijn, de primeur. We zijn er dan immers toch en kunnen dan mooi de nieuwe verlichting totaal uitproberen.
De lichtmast die vroeger 3 lampen had, heeft er nu 4 en is iets ingekort in verband met de nodige stabiliteit. Uiteraard zijn de lampen door de fabriek al gelijk goed afgesteld rekening houdende met deze wijziging.
“Betaald Nikantes dit allemaal zelf?”. Wij zijn als vereniging niet in staat om dit zelf te bekostigen. Alleen al het vervangen en de nieuwe lamp naar het Beachcourt kost bij elkaar € 22.000,00. Wij zijn alleen in staat om dit te doen doordat wij steun hebben van diverse sociale partners die ons in de financiering voorzien. Maar ook, en dat is niet onbelangrijk, door acties en donaties vanuit de leden uit de afgelopen 2-3 jaren speciaal voor de verduurzamingsplannen. Uiteraard loopt dit via onze Projectenrekening.
“Loopt alles altijd gesmeerd?”. Nee natuurlijk niet 😊 In verband met leveringsproblemen zijn de nieuwe bedieningsunits er nog niet. Deze komen aan het einde van de maand en daarna moet het nog geinstalleerd worden. Het systeem draait nu op de oude bediening (aan – uit). De lampen werken momenteel op 75%. Als wij straks de nieuwe units hebben, is er een loopstand, trainingsstand en een wedstrijdstand. De lampen kunnen ook snel achter elkaar aan en uit gedaan worden. Dat kon met de oude lampen sowieso niet.
Als er donderdagavond nog grote donkere plekken op het kunstgrasveld, gras, Jeu de Boules banen of Beachcourt zijn, zal dat nog moeten worden afgesteld. 🥸⚽️⛱💚❤️