Net Niet Nikantes!

De 1e wedstrijd “de wei” in, speelde het in de zaal kampioen geworden Nikantes, tegen Ventura Sport uit Strijen. Ventura Sport is een geduchte tegenstander: vorig jaar speelde deze ploeg nog 2e klasse en heeft eerder nog hoger gespeeld. De uitwedstrijd tegen dit team, is er 1 om snel te vergeten, dit eindigde namelijk in een 16-2 voor de uit Strijen afkomstige ploeg. De 1e minuten in de 1e helft waren weinig succcesvol: VS kon vrij makkelijk uitlopen naar 0-4 omdat de bal er gewoon niet in wilde aan Nikantes zijde. Pas rond 5-1 kon er gescoord worden wat ook nodig was om niet verder achterop te lopen. Moeizaam sleepte Nikantes zich naar de rust en werd het 3-8. In de 2e helft hervond de Hoogvlietse ploeg zich door beter en meer te gaan korfballen wat tot zichtbare resultaten leidde. Nikantes naderde VS tot 10-12 met nog 5 minuten te spelen. Drie minuten voor tijd maakte Bob de Haan de 11-12 en was er nog zicht op een gelijkspel. Een lucky shot in de laatste seconde van de wedstrijd van Bob de Haan trof helaas geen doel. Met 11-12 blies de van Phoenix afkomstige scheidsrechter dan ook het eindsignaal.