Korfbalderby in eerste ronde beker

De loting voor de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup heeft Nikantes en RWA aan elkaar gekoppeld. De twee buren zullen elkaar op dinsdagavond 10 november treffen in de Campus in Hoogvliet. Voor de wedstrijd van de eerste teams zullen ook de D1-teams van beide verenigingen elkaar treffen in hun eerste ronde.
De loting is vooral bijzonder voor Martin de Zwart. De trainer van Nikantes is bezig aan zijn eerste seizoen in Hoogvliet, maar was in het verleden al trainer van de selectie van RWA. De streekderby is voor hem dan ook een ontmoeting met veel oude bekenden.

Favoriet
RWA zal duidelijk de favoriet zijn in de bekerontmoeting, want de ploeg uit Poortugaal speelt in de zaal in de eerste klasse, terwijl Nikantes dan in de derde klasse uitkomt. Op het veld spelen beide teams een klasse lager, waarbij RWA in de tweede klasse op een degradatieplaats staat, terwijl de Hoogvlieters ongeslagen aan kop gaan in de vierde klasse.

De wedstrijd in de Campus zal om 20.00 uur van start gaan. De voorwedstrijd tussen beide D-teams begint om 19.00 uur (dinsdag 10-11-2015).