Financiele ondersteuning voor maatschappelijk initiatief korfbalvereniging Nikantes

Telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Verenigingen die een goed idee hebben, krijgen hierdoor een extra steuntje in de rug. Zo wordt die gezonde kantine, de organisatie van een Giga Kangoeroe dag of een initiatief om ouderen aan het sporten te krijgen, eindelijk werkelijkheid!

Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit dit speciale fonds. Het initiatief moet een boost geven aan de verenigingsactiviteiten en is dus geen reguliere begrotingspost. De leukste en meest impactvolle ideeën zijn beloond.

Zo ook het initiatief van korfbalvereniging Nikantes uit Hoogvliet. De club heeft zich als doel gesteld om de sport toegankelijk te maken voor iedereen. Zij zijn daarom gestart met het realiseren van een duurzaam clubhuis. Deze dient als loods voor diverse sportactiviteiten voor ouderen en jongeren. Dit initiatief biedt een oplossing voor de winter- en zomermaanden. Iedereen is hierdoor welkom gedurende het hele jaar door. Nikantes beschikt over 150 korfbalspelers en 90 jeu de boules spelers.

De Simpel.nl Club Goal Cheque geeft Nikantes een steuntje in de rug om dit initiatief mogelijk te maken. Denk hierbij aan het bekostigen van de materialen om de loods te realiseren.

Nelleke Rensink (projectmanager 2Basics): ‘Wij hebben dit initiatief beloond omdat wij vinden dat korfbal en jeu de boules voor iedereen toegankelijk moet zijn of worden. Het zijn te gekke activiteiten waar mensen van alle leeftijden van moeten kunnen genieten, ieder moment van het jaar!’

Enrico Stout (secretaris en financieel verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Boulesdrome) is trots op zijn vereniging. Hij is trots dat Nikantes door deze nieuwe loods ieder moment van het jaar beschikbaar is voor zowel korfbal als jeu de boules activiteiten voor jong en oud. Bij de vereniging is iedereen welkom om op zowel wedstrijdniveau als op recreatief niveau te komen sporten. ‘Het idee van de loods leefde al jaren. We hopen met de realisatie van dit project 50 jaar plezier te hebben van een loods die het hele jaar door beschikbaar is voor activiteiten. Door middel van de loods maken we sport op een recreatieve manier toegankelijk voor jong en oud.’ In de tweede week van maart moet het project af zijn. Het complex wordt multifunctioneel inzetbaar. Zo kun je er ook in darten, sjoelen en handboogschieten. De loods kan ook ingezet worden bij evenementen zoals het Botreep Beach Event en Zomerland Hoogvliet. Je kunt er bijvoorbeeld ook in tafeltennissen. De mogelijkheden zijn legio.

Telecomaanbieder Simpel is blij een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie initiatief!
Meer informatie? Neem dan contact op met Enrico Stout (06-10747638), enrico.stout@upcmail.nl of kijk op www.nikantes.nl

Op de foto staan vlnr: Nelleke Rensink (projectmanager 2Basics), Enrico Stout (secretaris kv Nikantes en financieel verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Boulesdrome) en Mark Tissink (verenigingsconsulent van het KNKV)