Erelid Henk van Veen overleden (augustus 2011)

Erelid Henk van Veen is op zaterdag 20-08-2011 overleden. Hij is rustig ingeslapen en bracht zijn laatste dagen door in een bejaarden en verzorgingstehuis in Poortugaal. Henk is een erelid van kv Hoogvliet en later ook van Nikantes. In de Hoogvliet periode heeft hij menig team getraind en gecoached. Daarnaast ging hij jarenlang mee op kamp en zorgde bijvoorbeeld er voor dat er leuke spellen meegingen van Sport en Recreatie waar hij werkzaam was.
Hij is mede verantwoordelijk geweest voor de oprichting van de Jeu de Boules (nog in de kv Hoogvliet periode). Door zijn inzet zijn de allereerste Jeu de Boules banen aangelegd. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een ongekend groot succes. Inmiddels zijn er bijna 100 Jeu de Boulers actief bij Nikantes.
In de beginjaren van Nikantes is Henk ook nog mee geweest op het Nikantes jeugd kamp: het moppen tappen en het ellenlange “geouwehoer” zullen ons altijd in positieve zin bij blijven. Later kon je niet meer mee op kamp wat je best wel jammer vond liet je weten.
Henk is altijd betrokken geweest en gebleven bij Nikantes tot het laatste moment: natuurlijk nooit aan de email en internet geraakt, maar omdat hij zo dichtbij sporthal Hoogvliet woonde, hebben we hem altijd nog voorzien van de Nikantes Clubbladen zodat hij toch bij bleef over wat er leefde en speelde binnen Nikantes. Tot aan de zomer kwam Henk nog langs met zijn scootmobiel op de Botreep om even een glimp van het 1e mee te pakken als zij thuis speelden of hij kwam nog even langs bij de Jeu de Boules. Ook bezocht hij nog regelmatig een kaartavondje zodra dit ook nog maar enigszins kon, was Henk van de partij.
Niet onvermeld mag blijven dat Henk op zijn eigen unieke wijze een nieuwe sponsor heeft aangebracht: sinds een jaar of 3 mag het Nikantes G team gratis en kosteloos gebruik maken van een busje voor het vervoer naar toernooien. Dit is tot stand gekomen door Henk omdat hij altijd als hulp Sinterklaas fungeerde bij de Kinderopvang Hoogvliet. Maar dat deed hij niet alleen bij deze organisatie, maar hij heeft dit ook vele jaren gedaan voor kv Hoogvliet en Nikantes. Daarnaast was Henk van Veen ook nog lid van de Club van 50 van Nikantes sinds haar oprichting in 2007. Ook was Henk jarenlang betrokken bij diverse bridge- en kaartclubs in Hoogvliet.

Voor alles wat hij gedaan heeft voor de korfbal en jeu de boules sport in Hoogvliet, zijn wij hem zeer dankbaar. Henk is 76 jaar geworden.

Henk, we zullen je missen.
Bestuur Nikantes