Stem op Animo, Nikantes en Rijnmond Hoogvliet Sport bij de Rabo ClubSupport actie 2022

Nikantes doet mee met de Rabo ClubSupport actie 2022. Heb jij een rekening bij de Rabobank Rotterdam? Dan kun je 1 stem op ons uitbrengen. De Rabobank Rotterdam verdeelt € 60.000,00 onder ongeveer 70 clubs uit de omgeving van groot Rotterdam. Stemmen kan vanaf 5 september door leden van de Rabobank Rotterdam vanaf 12 jaar. Je kunt in totaal 3 stemmen uitbrengen. Tip: stem op de Hoogvlietse verenigingen Nikantes, Rijnmond Hoogvliet Sport en Animo.

De opbrengst van de Rabo ClubSupport 2022 willen wij gaan gebruiken voor het multifunctionele PANNA Kunstgrasveld dat Nikantes van plan is om te gaan realiseren in 2023 (of 2024). De totale geschatte kosten bedragen ongeveer € 100.000,00 en zal ook sterk afhankelijk zijn van eventuele extra’s. Het kan bijvoorbeeld voor diverse sporten geschikt gemaakt worden (of niet). Dit laten wij uiteraard afhangen van het succes van de fondsen en subsidiewerving. De financiering is overigens op de achtergrond al goed van start gegaan. Realisering in 2023 is een realistische mogelijkheid.

Het Nikantes bestuur heeft goede gesprekken met het Sportbedrijf Rotterdam en de verwachting is dat het huidige kunstgrasveld van 60 bij meter 30 meter in 2023 of in 2024 totaal vervangen gaat worden. De wens voor uitbreiding is neergelegd bij het Sportbedrijf Rotterdam, maar is tot op heden niet gehonoreerd. Wij hebben ook niet de indruk dat dit zal gaan gebeuren. Zeker is dat het Sportbedrijf Rotterdam het veld van 60 bij 30 zal vervangen en er een 40 bij 20 veldbelijning in maakt. Zie ook de bijgaande tekening. Wij kiezen er voor om de huidige middellijn als uitgangspunt te nemen zodat je het beste zicht hebt vanaf het terras en vanuit de kantine.

Daarnaast gaan wij een multifunctioneel PANNA Kunstgrasveld van maximaal 30 bij 30 meter in eigen beheer realiseren op het grasveld. Hier kunnen 2 officiële 24 bij 12 velden komen. Hierdoor kunnen de E en de F hun wedstrijden op dit veld spelen. Het kunstgrasveld krijgt een hek er om heen en ook betegeling van 30 bij 30 centimeter tegels (tegelpad van 3 rijen) zodat het dezelfde uitstraling krijgt als bij het Beachcourt.

Het PANNA kunstgrasveld (multifunctioneel sportveld voor de wijk) kan gebruikt worden door:

– het Nikantes G team. Zij hebben dan een eigen kunsgrasveld om op te trainen en ook om wedstrijden op te spelen (nu zij in een monokorfbalcompetitie zitten);

– de Kangoeroe Klup (kinderen van 3 tot 6 jaar) hebben een eigen veld om op te trainen (goed voor de motoriek);

– het maandagavond groepje wijkbewoners hebben een eigen veld om op te sporten;

– het jaarlijkse Nikantes Schoolkorfbaltoernooi kan er gebruik van maken;

– het Botreep Beach Event kan er gebruik van maken en ook Zomerland Hoogvliet;

– de basisscholen uit Hoogvliet die een sportdag hebben elk jaar kunnen er gebruik van maken;

– jongeren van het voortgezet onderwijs kunnen er gebruik van maken tijdens hun gymlessen;

– de jeugd en de senioren kunnen er elke dinsdag- en donderdagavond gebruik van maken (extra ruimte dus en minder belasting van het hoofdveld);

– de E en de F kunnen er 2 wedstrijden tegelijktijd op spelen. Hierdoor kunnen er eerder 8 tallen wedstrijden spelen op het hoofdveld;

– de korfballers hebben een eigen inloopveld als start voor een wedstrijd.

Daarnaast is het plan om de huidige reclameborden weg te halen en hier een hekwerk te realiseren zoals dit ook voor de kantine en aan de zijkanten het geval is. Reclameborden die nog betalen kunnen een spandoek krijgen. Hierdoor is er ook meer zicht op het nieuwe PANNA kunstgrasveld. Realisering van de wijziging van de lange kant van het huidige kunstgrasveld zal ook pas in 2023 of in 2024 plaats vinden.

Toekomstbeeld van de Botreep: