Nieuw Jaar, Nieuwe Website!

Dag oude website. Hallo nieuwe website!

Als je dit leest dan ben je waarschijnlijk op de nieuwe website aangekomen! Het is misschien eventjes wennen hoe alles werkt en waar alles staat, maar ik heb geprobeerd alles op dezelfde plek terug te zetten, of – in sommige gevallen – een betere plek te vinden. Hier onder laat ik je de veranderingen en de nieuwste dingetjes zien. Mocht je vragen hebben of zie je iets dat niet helemaal klopt? Meld het dan even bij mij.

– Jordi Holleman
jordiholleman@nikantes.nl

(PS: Enrico Stout beheert nog steeds de inhoud van de website, daaraan verandert niets)

Het is groen!

Het eerste dat je is opgevallen is wellicht het nieuwe thema: groen.

Naast het groen zijn er rode accentjes her en der, en die twee kleuren samen maken natuurlijk onze club-kleuren rood & groen.

Het was lastig om groen en rood samen te verwerken in de kleuren van de website. Iedereen weet tenslotte dat rood en groen twee kleuren zijn die, wanneer gecombineerd, niet altijd zo mooi tonen. Ik heb allerlei verschillende kleuren geprobeerd, van blauw tot oranje, en van geel tot paars, maar ik wilde toch persé de twee kleuren waar onze vereniging bekend om staat.

 

De Lay-out

Of je deze website nu op je smartphone, je tablet, of op je computer bekijkt, de lay-out is aardig op de schop genomen.

Het eerste wat je nu ziet is de 5 laatste berichten. Hoe deze precies getoond worden hangt af van je schermgrootte en apparaat.

Daarnaast zijn de trainingstijden een ander belangrijk onderdeel waarvoor veel mensen de website bezoeken. Deze zie je nu direct na het nieuws. (of door op de groene knop te drukken “klik hier voor alle trainingstijden en agenda).
Natuurlijk vind je ze ook terug in het menu onder de tab “Korfbal”.

Geoptimaliseerd voor mobiele weergave

Eén van de grootste problemen met de oude website was de mobiele weergave. Het was een puinzooi. Eer dat je bij de trainingstijden of het nieuws was aangekomen had je je duim al gebroken van het scrollen.

Dat is nu niet meer nodig. Alles op de website schaalt mee met de resolutie van je scherm en is zo ontworpen dat je nooit lang hoeft te scrollen.

Handig hé!?

Losse nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten die worden geplaatst krijgen nu hun eigen pagina en link. Dat betekent dat je het bericht kan delen op andere websites middels de link te kopiëren. Als je het direct op Facebook of Twitter wilt delen kan dat ook! Je komt er zelf wel uit hoe dat moet 😉

Er zijn nog een paar dingetjes waaraan gewerkt wordt. Onder andere het toevoegen van een zoekbalk en een paar kleine aanpassingen aan de vormgeving.

Kom je fouten tegen op de website of heb je suggesties ter verbetering? Ik hoor het graag van je.

Gelukkig nieuw jaar!

Jordi Holleman
jordiholleman@nikantes.nl